fbpx

Presseomtale og downloads

I forbindelse med omtale af Get Ajour Forlag og vores bøger er journalister og medier velkomne til at downloade vores logo og pressefotos.

Har du spørgsmål eller brug for uddybende information, så ring til Anja Kemp Vilgaard på 2068 6934.

På denne side kan du følge medieomtalen af forlagets bøger, forfattere og øvrige nyheder.

8. oktober 2020

Se vores seneste to film om den rejse, vi har været på med ’Kronborg bag facaden’. Oplev bogreceptionen, hvor forfatter Anja Klemp Vilgaard bogstavelig talt skyder bogen i gang ved at fyre kanonerne af på Kronborg – lyt til fotografen Anders Espersen Marlows tanker om de mennesker han har visuelt foreviget – og mød et par af bogens hovedpersoner, når de fortæller om deres deltagelse i den bog, der for altid vil ha’ en plads på deres hylder og i familiens eje.

Filmene ligger her i både dansk- og engelsktekstede versioner:

Dansk

Først den korte (2:16):
https://youtu.be/w8zIx8mP2G8

og så den lange (3:21) version:

https://youtu.be/k-8fnGc5ZyU

8. oktober 2020

Bogmarkedet.dk var til at begynde med ’kun’ interesseret i at bringe et lille kort nyhedsinterview om ’Kronborg bag facaden’, men da de opdagede, at bogen var unik: dét de kaldte årets ¨måske smukkeste bog’ – og i øvrigt oplevede dens henvisninger til stærke kvinder, stolte håndværkere og behovet for mere fordybelse i hverdagen, fik de lyst til at brede historien ud. Læs deres artikel ’Det sanseaktiverende værk’, der indleder med at kalde været for ’kvalitet og nytænkning’. 🙂

11. september 2020

Weekendavisens Pernille Stensgaard fik over et stort opslag og overskriften ’Kronborgs varme hænder’ stillet skarpt på alle de hverdagsmennesker, der brænder igennem på slottets mure, gulve, tagkonstruktioner og fæstningsarealer. Mennesker, som hun kærligt kalder for ’originaler’, fordi de i den grad ser meningen med arbejdslivet og det fællesskab, de har med både kendte danskere såvel som ukendte håndværkere gennem århundrederne. Det varmer os her på forlaget at vide, at det ikke kun er os, der får mulighed for at opleve ’Kronborg bag facaden’. Det gør alle bogens og Weekendavisens læsere nu også.

Læs omtalen her (bemærk artiklen er gemt bag en betalingsmur): https://www.weekendavisen.dk/2020-37/kultur/kronborgs-varme-haender

Presseomtale Weekendavisen

7. september 2020

Helsingørs Biblioteker uploadede denne lille nyhed i kølvandet på ”Kronborg bag facadens” ankomst på efterårets hylder. Spændende at være en del af det lokale Forfatterweb – og desuden finde ud af, at biblioteket havde indkøbt 3 bøger og at de alle blev udlånt fra dag 1. Det betyder alverden for os, at slottets ’varme hænder’ og vigtige arbejde når godt og bredt ud.

Presseomtale Helsingørs Bibliotekter

30. august 2020, TV2 Lorry ’Søndagsmagasinet’

”Kronborg bag facaden” handler i høj grad om de mennesker, der til daglig arbejder på slottet, og som hver især bærer rundt på deres helt egen kærlighed og fascination for stedet. TV2 Lorrys Søndagsmagasin lod sig inspirere af bogens fortællinger og portrætterede i en 15 minutter lang, visuel fortælling om levede liv, skjulte passioner og aflåste yndlingsrum, to af bogens hovedersoner. Resultatet blev en ordentlig dosis hjerteblod og arbejdsglæde i denne produktion, der blev lanceret under overskriften ’Kærlighed til Kronborg’.

Presseomtale TV2 Lorry

14. juli

Berlingskes kulturredaktør Anne Sophie Hermansen langede ud efter Kronborg Slot og dets kultur- og historieformidling i en klumme, der ikke lagde fingrene i mellem – og som derefter fik andre nyhedsmedier til at tage historien op og behandle den ud fra deres respektive ståsteder. ’Kulturen’ på P1 inviterede forfatter Anja Klemp Vilgaard og fotograf Anders Espersen Marlow ind forbi studiet til en snak om Kronborg, dets aktuelle historiefortælling og de anderledes fortællinger som den aktuelle bog løftede sløret for.

Presseomtale Kulturen på P1

29. juni

Det amerikanske site ‘Narratively’ udkommer med artikel, hvor forfatter Anja Klemp Vilgaard svarer på spørgsmål om tilblivelsen af ‘Kronborg bag facaden’ og forlaget Get Ajour. Hun fortæller om sin passion for de gode historier, der gemmer sig overalt, og giver et lille smugkig ind i en mulig kommende udgivelse.

29. juni

Berlingske giver ‘Kronborg bag facaden’ fem ud af seks stjerner i en stor tre siders anmeldelse. Anmelder Søren Schauser lægger især vægt på bogens personlige portrætter, og den usædvanelige kombination af historiske dramatiseringer og >>En arbejdsplads i Danmark<<, der beskrives som en “skøn forening”.

20. juni

Dagen efter den storstilede bogreception skriver Ugebladet Hørsholm om det nyudkomne værk. Der fokuseres på fortællingen om Kronborg set fra gulvhøjde, samt hvordan den Hørsholmsbaserede Anja Klemp Vilgaard i samarbejde med fotograf Anders Espersen Marlow har fået lov til at komme helt ind bag facaden på det historiske renæssanceslot.

19. juni

180 mennesker lagde vejen forbi Kronborg Slot til en bogreception, der grundet COVID-19 lod deltagerne nyde godt af alt lige fra højtlæsning, guidede ture med historierne fra ’Kronborg bag facaden’ som omdrejningspunkt, løbende besøg på slottet, velpakkede picnickurve og et brag af en kanonaffyring.

16. juni 2020

Et par dage før Kronborg bag facaden rammer gader og stræder, fortæller Helsingør Dagblad historien og stiller skarpt på de mennesker, der bærer Kronborg Slots fortællinger ind i hverdagen. Artiklen sætter ord på det ’menneskeslot’, som fæstningen også er, og på de helt ualmindelige hverdagsfortællinger fra livet bag facaden, som bogen bringer til torvs og dermed kaster et både nyt og jomfrueligt lys på.

Presseomtale Helsingør Dagblad

9. juni 2020

Se vores nyeste skud på bog-stammen: En smuk, 2 kilo tung og 304-sider lang sag med masser af smukke billeder, skjulte rum, kunstneriske illustrationer og skæbnefortællinger fra mennesker, der normalt ikke finder vej til en bog af denne karakter. Mød håndværkerne, kammerpigerne, slaverne og soldaterne, når de træder ind på gulvet – og fortæller deres historier fra nu og dengang. Giver deres version af Danmarkshistorien.

Accepter venligst alle cookies for at se denne video.

5. juni 2020

Helsingør Dagblad og flere andre medier nævner i denne tid arrangementet om ’Højtlæsninger på Kronborg’, der finder sted ved kanten af Kronborgs voldgrav hver fredag i juli og august. Højtlæsningen er gratis og vi håber på rigtig mange deltagere vil lade sig varme af nogle gode, vedkommende og lærerige Kronborg-fortællinger i sommermånederne.

23. april 2020

Den amerikanske producer Paul Young forhører sig om film/tv-rettigheder til artiklen i Narratively. Vi er meget stolte og glade over interessen 🙂

20. april 2020

Artikel inspireret af Kronborg-bogen udkommer på den amerikanske og Hollywoodbaserede platform ‘Narratively’. Den omhandler Erik af Pommern – Erik VII af Danmark – Kongen der stjal Dannebrog, statens regalia og nogle af kronjuvelerne – før han blev pirat og endte med at bekrige sine egne.

Mød Erik af Pommern - King Erik VII of Denmark. Manden der stjal det danske flag, landets regalier og flere kronjuveler og stak af for at blive pirat.

Bemærk: Alle billeder skal krediteres og må kun bruges i forbindelse med omtale af forlagets bøger. Kontakt os, hvis du er interesseret i flere eller andre fotos til pressebrug.

Dan Prangsgaard, Thise Mejeri

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Thomas Munk-Larsen, Struers

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Mette Hylander – Edgemo

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Dorte Lise Andersen – Naviair

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Knud Erik Hansen – Carl Hansen & Søn

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Frederik Dyrby, pilotelev, Forsvaret

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Jacob Høygaard Bruus – Veolia

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Ole Bach – Realdania

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Anders. C. Bech – Forsvaret

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Peter Kaplers – Forsvaret

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Ulla Højland Jensen – Danica Pension

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Anja Klemp Vilgaard

Foto: Simon Klein Knudsen

Anja Klemp Vilgaard

Foto: Bjørg De Meza Espersen

Anja Klemp Vilgaard

Foto: Bjørg de Meza Espersen

Anders Espersen Marlow

Foto: Søren Zeuth

Anders Espersen Marlow

Foto: Anders Espersen Marlow

Strategisk storytelling i praksis – fortæl, giv mening og bliv husket

Kronborg bag facaden (dansk/engelsk)

Kronborg Bag Facaden

Foto: Anders Espersen Marlow

Kronborg Bag Facaden

Foto: Anders Espersen Marlow

Kronborg Bag Facaden

Foto: Anders Espersen Marlow

Kronborg Bag Facaden

Foto: Anders Espersen Marlow

Kronborg Stories Untold

Foto: Anders Espersen Marlow

Kronborg Stories Untold

Foto: Anders Espersen Marlow

Kronborg Stories Untold

Foto: Anders Espersen Marlow

Kronborg Stories Untold

Foto: Anders Espersen Marlow

Anmeld vores bøger – få tilsendt et eksempler