fbpx
Forfatter & fotograf

Anders Espersen Marlow

Anders-Espersen-Marlow

For mig er fortællingen visuel

Anders har 25 års erfaring med at skabe præcis det udtryk og den fortælling, som hans kunder ønsker. Hans billeder er bygget op fra grunden og han bruger teknologien aktivt.

Tænk og skyd! Sådan lyder formularen på en dag i Anders Espersen Marlows univers – et univers af fortællende billeder, fokus på detaljerne og en særdeles træfsikker hånd, når det gælder om at få det helt rette udtryk frem. Den helt rette fortælling kræver både baggrundsviden, evnen til at komme tæt på dem han fotograferer – og så selvfølgelig det rette lys, den rette opstilling og det rette udstyr.

”Jeg er ikke gade- eller reportagefotograf. Min virkelighed er bygget op. Jeg arbejder helt anderledes end pressefotografen, der tager et hurtigt billede af virkeligheden, og ofte når flere historier på en dag. Jeg bygger et scenarie op. Det må gerne se tilfældigt ud, men så skal der være et formål,” siger han og tilføjer, at hans proces og billedbehandling tager lang tid og kræver en lang mental fremkaldelsesproces.

”Da jeg gav mig i kast med Kronborg-bogen, blev det til et projekt, der voksede, og jeg er dybt taknemmelig for den store tillid og de mange timer, som menneskene i bogen har brugt på mig i processen,” siger Anders Espersen Marlow, der glæder sig over at have fået lov til at være med på sidelinjen, når slottets medarbejdere gik gennem deres hverdag med et kamera i ryggen.

”Det har været fantastisk at få lov til at komme steder hen som mange slet ikke oplever, at være vidne til det helt utroligt store engagement disse mennesker har – og nyde godt af forståelsen for at gode billeder altså ikke lige bliver overstået på en time.”

Scroll to Top